top of page
Kép1.jpg

A kidobásra ítélt szemét legnagyobb része újrahasznosítható. Fontos a szemét szakszerű feldolgozása, aminek révén rengeteg energiát spórolhatunk meg, és a lebomló anyagok sem a környezetet szennyezik.


Ha az üres aludobozok nem a háztartási szemétbe kerülnek, hanem visszaváltjuk őket, nagyon sokat teszünk környezetünkért és önmagunkért.
A hozzánk kerülő aludobozokat feldolgozzuk és így újra hasznosnak lehetnek, ráadásul még a bevásárlás költségeit is csökkentik. Ilyen egyszerű!

A Returpack automatáknál visszaváltott dobozok az automata belsejében elhelyezkedő,kb. 5000 doboz befogadására alkalmas konténerbe kerülnek. Az automaták jelzik, hogy mikor szükséges üríteni a tárolót, így nem fordulhat elő, hogy telítettség miatt nem képes új dobozokat befogadni.

A konténerek tartalmát ürítés után feldolgozzák, majd újraolvasztják. Ezután készülhet belőlük új aludoboz, így megtakarítva a doboz előállításához szükséges energia 95 %-át. A statisztikák szerint átlagosan a visszaváltástól számított 60 napon belül születik újjá egy aludoboz.

recycle-concept-aluminum-pull-ring-16348

A fém italosdobozok újrahasznosítása fontos a jövőre nézve. Az újrahasznosítható anyagok közül az aludobozok alapanyaga, az alumínium az egyik legértékesebb, ugyanis az új fém előállításához szükséges energia 95%-a takarítható meg az újrahasznosításáltal.

Gyűjtsük az aludobozokat, csökkentsük a hulladék mennyiségét, hogy a nyert energiát az új nyersanyagok kinyerésére lehessen fordítani!

SA703125 kivágott.png

Napjainkban évente 250 milliárd aludobozt gyártanak a világ országaiban.

Ez a rengeteg doboz egymásra állítva olyan hosszú oszlopot alkotna, ami elérne a Holdig, 75-ször, oda-vissza!

Az aludobozok végtelenszer újrahasznosíthatók és az újrahasznosított doboz semmiben sem különbözik az eredeti nyersanyagból készített doboztól.

1 aludoboz újrafeldolgozásával annyi energiát takarítunk meg, amivel egy TV vagy laptop 3 órán keresztül működhet.

1200x1200-2.png
bottom of page